12.3.2020. 16:24
Utrka na Albert Parku, kako sada stvari stoje, ipak neće biti odgođena
Uprkos tome što je danas potvrđeno da su neki mehaničari Haasa testirani na koronavirus, stigli su rezultati koji kažu da su nalazi negativni.

Piše: Haris Ahbabović

Ipak, pozitivan je nalaz kod jednog člana McLarena, a britanski tim se povukao sa prve utrke u novoj sezoni u F1, VN Australije.

Iako je FIA rekla da će odgoditi svaku utrku ukoliko jedan tim ne bude mogao da učestvuje na istoj zbog virusa, a što je danas potvrdio tim Mclarena, sve su prilike da će se utrka u Melbourneu ipak održati, barem prema pisanju Sky Sportsa.

Naime, Sky Sports piše da je FIA donijela odluku da se planovi za Albert Park nastave, te da se utrka održi, uprkos odluci Mclarena da se povuče iz utrke.

Očekuje se uskoro i službeno obraćanje čelnih ljudi FIA-e.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana