13.9.2020. 18:54
Hamilton na korak do Schumachera
Britanac je na stazi Mugello došao do šestog trijumfa ove sezone, a 90. u karijeri, što znači da ga sada samo jedan dijeli od rekorda svih vremena koji drži Michael Schumacher. Hamilton će prvu priliku da se izjednači sa legendarnim Nijemcem imati za dvije sedmice u Rusiji.

Drugo mjesto zauzeo je Valtteri Bottas u drugom Mercedesu, dok se na trećem stepeniku pobjedničkog postolja našao vozač Red Bula Alexander Albon, kojem je to prvi podijum u karijeri.

Velika nagrada Toskane bila je izuzetno haotična, a Hamilton ju je prelomio kada je trka nastavljena poslije prve crvene zastavice. Šestostruki svjetski šampion je izgubio prvu poziciju na samom startu, tada ga je pretekao Bottas, koji je više vodio iza bezbjednosnog vozila, nego kada je trka bila u standardnom režimu.

Hamilton na čelu generalnog plasmana sada ima 190 bodova, Bottas je drugi sa 135, a prati ih Ferstapen sa 110.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Rusije u Sochiju 27. septembra.

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana