21.12.2020. 10:38
BBC: Hamilton proglašen sportskom osobom godine
Vozač Formule 1 sedmostruki svjetski prvak Lewis Hamilton proglašen je za BBC-jevu sportsku osobu godine u Velikoj Britaniji.

Hamilton je iza sebe je ostavio kapetana engleskog prvaka "Liverpoola" Jordana Hendersona, dok je treći u izboru bio džokej Hollie Doyle, prenosi Hina. 
 
BBC je sada 35-godišnjeg Hamiltonaa i 2014. godine proglasio sportskom osobom godine. On je ove sezone u Formuli 1 za volanom Mercedesa osvojio četvrtu uzastopnu titulu svjetskog prvaka, ukupno sedmu, i tako se izjednačio s legendarnim njemačkim vozačem Michaelom Schumacherom. Također je nadmašio Schumacherovih 91 pobjedu na Grand prix utrkama.

 Boksač Tyson Fury, igrač cricketa Stuart Broad i igrač snookera Ronnie O'Sullivan također su bili u užem izboru za ovu BBC-jevu nagradu.

"Želim čestitati svim nominiranima koji su sjajni sportaši", rekao je Hamilton. "Jako sam ponosan na to što su postiglii želim   zahvaliti svima koji su glasali za mene". 


(FENA)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana