23.12.2020. 21:52
Sramotno: Aleksandar Milojević igraču visočke Bosne više puta opsovao "majku balijsku"
RK Bosna Visoko se oglasila saopćenjem za javnost nakon utakmice u Trebinju protiv Leotara.

- Povodom nemilih scena na kraju utakmica Leotar - Bosna Vispak, dužni smo se obratiti javnosti i pozvati Rukometni savez BiH da reaguje na nacionalističke ispade. Sa Rukometnim klubom Leotar imamo izuzetno dobre i korektne odnose, ali ponašanje igrača sa brojem sedam Aleksandra Milojevića, nakon utakmice u Trebinju je za svaku osudu i nadamo se da će i trebinjski klub reagovati na ono što je Milojević uradio. Naime, Milojević je našem igraču Mahiru Buriću nakon utakmice uputio riječi: "Je**m ti mater balijsku" i to je više puta ponovio.

Ovakvim stvarima nije mjesto na sportskim terenima i nacionalizam se ne smije ispoljavati, pogotovo od samih učesnika sportskih događaja. Pozivamo RSBiH i komesara lige da reaguju na ovo, a nadamo se da je i delegat Samir Suljević ovo zabilježio u svom izvještaju sa utakmice, poručili su iz Bosne 

Nešto kasnije objavili su zajedničku izjavu igrača Bosne Vispak.

- Žalosno je šta se dešava na sportskim igralištima i da sudije Kulović i Škaljić imaju EHF značku, kojom se šepure. Mi smo večeras pokradeni, a doživjeli smo i danas Milojević vrijeđa na nacionalnoj osnovi. Srećom, u RK Leotar i oko kluba postoje normalni ljudi, koji su nam se izvinjavali i za poteze Milojevića, ali i za suđenje. Svi igrači i stručni štab Leotara, kao i ljudi sa tribinama, pretpostavljamo uprava kluba, su nam čestitali na borebnosti i moramo reći još jednom - izvinjavali se za ono što smo doživjeli na terenu a to je sramotno suđenje i krađa", naglasili su iz Bosne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana