4.9.2021. 8:56
Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci osvojila bronzanu medalju!
Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci osvojila je bronzanu medalju nakon što je u setovima 2:1 pobijedila reprezentaciju Brazila na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Naša reprezentacija izgubila je prvi set, dok su drugi i treći bili bolji od protivnika (23:25, 25:19, 25:18 i 25:11).

Ovo je za BiH šesto učešće na paraolimpijskim igrama i šesta medalja. Uz dva zlata (Atina 2004. i London 2012. godine), osvojili smo i tri srebrene medalje, tako da je u Tokiju osvojena prva bronza. Još impozantniji je podatak da su bh. odbojkaši osvojili medalju na 24. velikom takmičenju uzastopno.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine u Tokiju činili su: kapiten Sabahudin Delalić, Dževad Hamzić, Ismet Godinjak, Ermin Jusufović, Adnan Manko, Adnan Kešmer, Asim Medić, Nizam Čančar, Stevan Crnobrnja, Jasmin Brkić, Safet Alibašić i Mirzet Duran.

(Ajdin Balićevac)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana