23.12.2021. 20:32
Bio senzacija u Riju 2016: Preminuo brazilski olimpijac Ian Matos
Matos je u domovini bio poznat i kao jedan od rijetkih sportista koji se deklarisao kao homoseksualac

Ian Matos, skakač u vodu i bivši brazilski olimpijac, preminuo je nakon što se dva mjeseca borio protiv teške bolesti, prenosi Avaz. 


Ovaj 32-godišnjak je u oktobru ove godine dobio infekciju grla koja se poslije proširila na pluća i želudac, javili su brazilski mediji.


- Neopisivo smo žalosni nakon što smo doznali da nas je prerano napustio Matos. Svo saučešće njegovoj porodici i prijateljima, stoji u objavi Brazilskog olimpijskog odbora.


Matos je nastupio u Riju 2016. kao senzacija u svijetu vodenih sportova, a osvojio je tri bronzane medalje na Južnoameričkim igrama.  Matos je u domovini bio poznat i kao jedan od rijetkih sportista koji se deklarisao kao homoseksualac.


(Kenan Bešlija) 

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana