6.1.2022. 15:34
Golman rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Benjamin Burić pozitivan je na koronavirus
Ovo je drugi put za golmana bh. reprezentacije da je imao pozitivan test, s obzirom na to da je bio pozitivan i prošle godine, također u januaru na okupljanju reprezentacije. U ovom trenutku ne zna se da li će biti dostupan za Euro, jer mu za nastup trebaju dva negativna testa, pet dana prije prve utakmice na EP.

- Sad sam i zvanično pozitivan, ali se dobro osjećam. Nemam nikakve simptome i nadam se da ću uskoro biti negativan, kako bih se prodružio ostatku ekipe. Sve reprezentacije imaju iste probleme, kao što vidite i niko nije ostao pošteđen. Samo se nadam da ću biti spreman za nastup na Euru, zajedno sa svojim suigračima, kako bismo mogli predstaviti Bosnu i Hercegovinu u najboljem svjetlu. Ovo nam je poremetilo pripreme, ali morat ćemo dati i više pd maksimuma da se što bolje predstavimo na Evropskom prvenstvu - rekao je Burić.


Reprezentacija BiH danas je trebalo da odigra pripremi meč protiv selekcije Hrvatske u Osijeku, koji je otkazan nakon što se na antigenskom testiranju prilikom dolaska u Osijek pokazalo da ima zaraženih u bh. timu.


Evropsko prvenstvo počinje 13. januara.


(FENA/  K.Bešlija) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana