15.1.2022. 20:02
Karačić nakon Češke: Falilo nam je igrača, teško je to nadomjestiti
Reprezentativac BiH Ivan Karačić dao je izjavu nakon meča protiv Češke i novog poraza BiH reprezentacije 27:19.

“Falilo nam je desno krilo, oba desna krila i oba desna beka. Jednostavno to nismo mogli da nadomjestimo na ovako velikom levelu kao što je EP. Jako je teško igrati protiv ekipa kao što su Češka i Švedska“, kazao je Karačić u izjavi za medije.

Rukometaši BiH tako su ostali bez pobjede i nakon meča sa Česima, te su ovim porazom definitivno izgubili i šansu za plasman u drugu rundu. Reprezetaciju BiH koštala je katastrofalna igra u prvih deset minuta kada su Česi došli do prednosti od šest pogodaka, uz samo jedan gol bh. tima.

U nastavku meča rukometaši BiH uspjeli su da poboljšaju igru, posebno u odbrani i do kraja poluvremena da smanje zaostatak na samo tri gola. U drugom poluvremenu reprezentacija BiH nastavila je s dobrom igrom te smanjila zaostatak na dva gola i u tri navrata imali priliku da se Česima približe na samo jedan gol. Ipak, napravili su nekoliko grešaka u napadau te su Česi ponovo preuzeli kontrolu i u posljednjih deset minuta u potpunosti razbili igru bh. tima te slavili ubjedljivu pobjedu.

Dino Hamidović je bio najefikasniji igrač u reprezentaciji BiH sa pet golova, dok je Josip Perić dao tri gola. Benjamin Burić imao je sedam odbrana. Matej Klima je predvodio češki tim sa osam golova i proglašen je za igrača utakmice. U drugom meču u ovoj grupi od 20.30 sati igraju Španija i Švedska. Posljednji susret na ovom prvenstvu BiH će odigrati u ponedjeljak protiv Španije.

(Ajdin Balićevac)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana