27.6.2019. 16:51
Plutajuće selo sa fudbalskim terenom
Selo Ko Panji dio je nacionalnog parka na Tajlandu i u potpunosti je sagrađeno na drvenim temeljima.

U središtu sela u kojem živi oko 150 porodica nalazi se i džamija. Oko 2.000 stanovnika ovog ribarskog sela su muslimani sa ostrva Jave.


Selo se počelo graditi krajem 18. vijeka kada je na ovo područje došla jedna porodica iz Malezije.


Osim džamije koja je duhovno središte sela, u Ko Panjiju nalazi se i pijaca gdje lokalno stanovništvo može kupiti osnovne životne namirnice.


Takođe, sagrađeno je i manje fudbalsko igralište za nekoliko stotina djece koja, kada nisu sa svojim očevima u ribolovu, igraju fudbal. Igralište je sagrađeno 1986. godine i na njemu takođe treniraju članovi fudbalskog kluba Panji FK.

(Alen Avdić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana