11.12.2019. 9:45
Jezive i morbidne skulpture za najhrabrije turiste
Park skulptura u Viklou u Irskoj prostire se na osam hektara i svuda unaokolo se nalaze skulpture Šive, Ganeša i drugih indijskih božanstava. Ali ono što ljude najviše privlači, ali i odbija, jesu morbidne figure poput skeletona Bude, džinovkog odsječenog prsta i skulptura osobe koja sebe siječe na dva dijela.

Ovih 14 veoma neobičnih statua predstavljaju ljudski duhovni napredak ka prosvjetljenju, a bilo je potrebno 20 godina da se one naprave.

Park je nosi naziv Victor's Way, a bio je zatvoren neko vrijeme jer vlasnik parka nije mogao da podnese da se ova djela tretiraju nedolično:

"Mnogi dolaze na izlet i pretvaraju ovo mjesto u zabavni park za roditelje sa djecom", piše atlas obskura, prenose Nezavisne.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana