14.8.2020. 8:53
Rizično ljetovanje: Britanci žure iz Francuske da izbjegnu obaveznu samoizolaciju
Britanski aerodromi i luke pripremaju se za opću pometnju u petak, očekujući povratak na stotine hiljada britanskih turista iz Francuske u pokušaju da izbjegnu nova pravila karantina koja uskoro stupaju na snagu.

Ljetni odmor Britanaca koji se trenutno nalaze na francuskoj obali doveden je u pitanje odlukom britanske vlade od četvrtka uvečer koja predviđa obaveznu dvosedmičnu samoizolaciju za sve dolaske iz Francuske - od 16:00 u subotu kada ova odluka stupa na snagu.

Eurotunel koji povezuje francusku obalu sa Velikom Britanijom već je prebukiran i nije opcija za brzi povratak jer nema dodatnih kapaciteta.

Među Britancima koji žele kući raste ljutnja zbog nove odluke vlade, jer pored prekida odmora, moraju platiti dodatne troškove izmjene avionske karte.

Britanska vlada je donijela odluku o samoizolaciji za dolaske iz Francuske jer je u protekla 24 sata u drugoj najomiljenijoj turističkoj destinaciji za Britance - zabilježeno rekordnih 2.669 slučaja zaraze.

(Patria)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana