8.12.2020. 14:02
Veliki interes za proslavu Nove godine na Vlašiću: Ova sezona će biti drugačija, bez koncerata i zabava
Veliki broj gostiju zainteresiran je da predstojeću zimsku sezonu provede na Vlašiću, a najintenzivnija je potražnja za privatnim vikendicama, izjavio je Feni direktor Turističke zajednice Srednjobosanske županije (SBŽ) Miroslav Matošević.

- Vlada veliki interes, kako za Novu godinu, tako i ostatak sezone. Ima dosta rezervacija, većinom od domaćih gostiju, ali i od bh. dijaspore. Veliki broj rezervacija dolazi, također, iz Hrvatske, ali će vjerojatno one ovisiti i o epidemiološkim mjerama u idućem periodu. U suštini, možemo reći da bismo, da nema pandemije koronavirusa, bili zadovoljni interesom gostiju - kazao je Matošević. 

Matošević naglašava da se, u suradnji s turističkim i ugostiteljskim djelatnicima na Vlašiću, priprema interni protokol za sigurniji boravak gostiju.

- Nastojat ćemo da sačinimo interni protkol za koronavirus, što podrazumijeva da, osim zakonom propisanih aktivnosti, donesemo niz mjera s ciljem bolje sigurnosti gostiju i djelatnika. To, između ostalog, podrazumijeva smjernice postupanja ukoliko neki gost dobije simptome karakteristične za covid 19 - naglasio je Matošević.

Gostima bi, također, trebala biti dostupna i ambulanta, tako da će Vlašić, kako ocjenjuje Matošević, imati osigurane zdravstvene usluge za posjetitelje.

- Ova sezona će biti drugačija nego što smo to navikli, dakle bez koncerata i zabava. Nadamo se da će svi, od hotelijera, trgovaca do posjetitelja, biti odgovorni i da će poštivati mjere - naglasio je Matošević.

Po njegovim riječima, na Vlašiću ove godine neće biti ni uobičajenog velikog otvaranja zimske sezone, u organizaciji Turističke zajednice SBŽ-a, dok će datum otvaranja skijališta ovisiti o vremenskim uvjetima, odnosno količini snježnih padalina. 

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana