15.4.2021. 21:28
Macron: Notre Dame će biti obnovljen po planu
Pariška katedrala Notre Dame, teško oštećena u požaru, bit će obnovljena po planu, izjavio je u četvrtak francuski predsjednik Emmanuel Macron.

- Obećanje će se ispoštovati - izjavio je francuski čelnik za današnje izdanje novina Le Parisien - Aujourd'hui en France.

Prije tačno dvije godine, 15. aprila 2019., svjetski poznata znamenitost u srcu Pariza zahvaćena je plamenom. Vatra se proširila  na krov da bi potom zahvatila velike dijelove srednjovjekovnog objekta.

Uzrok požara još nije konačno utvrđen. Kvar na elektroinstalacijama ili opušak cigarete mogli su izazvati katastrofu.

Šef francuske države izjavio je novinama da se kompletna zemlja obavezala na obnovu Notre Dame (Naša Gospa).

Macron planira obići građevinsku lokaciju, na kojoj rade brojni majstori, tokom dana s gradonačelnicom Pariza Anne Hidalgo, prenosi dpa.

U ljeto 2024. francuska prijestonica će biti domaćin Ljetne olimpijade.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana