2.1.2022. 15:14
U SAD-u zbog Covida i lošeg vremena otkazano 2.700 letova
Sjedinjene Američke Države i dalje se suočavaju s prekidima zračnog prometa, dijelom zbog pandemije Covida-19, a dijelom zbog lošeg vremena koje je zahvatilo dijelove zemlje. Više od 2.700 letova otkazano je u subotu, što je više od polovine od gotovo 4.700 letova širom svijeta, prema podacima na web stranici FlightAware.

Avio  kompanije širom svijeta suočavaju se s problemima osoblja zbog karantene u vezi s novim infekcijama koronavirusom. Istodobno, vremenski uslovi u SAD-u uzrokuju i probleme u zračnom prometu jer centralni dio  SAD-a prekrivaju obilne snježne padavine.

Najgore pogođena američka avio kompanija bila je SkyWest, koja je u subotu morala otkazati 23 posto redovnih letova. Zračne luke O'Hare i Midway bile su najgore, s više od 1.000 prijavljenih otkaza. Ovo područje posebno je pogođeno snježnim padavinama.

U Sjedinjenim Državama od 24. decembra otkazano je ukupno više od 12.000 letova, javlja britanski BBC.

Danas, kada će se mnogi nakon božićnih i novogodišnjih blagdana vratiti kućama, očekuju se novi poremećaji s obzirom na prognozu snijega i jakog vjetra. Prema FlightAwareu, u Sjedinjenim Državama već je otkazano najmanje 1500 letova, prenosi francuska novinska agencija AFP.


(Fena/Admir O.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana