8.12.2022. 13:11
Sarajevo na listi poznatog turističkog portala za doček Nove godine
Dosta vremena je trebalo da prođe pandemija Covid-19 i socijalno distanciranj, ali ove godine – konačno – najveći svjetski vatromet, ulične zabave i festivali dobili su zeleno svjetlo od vlasti.

No, iako je možda lakše nego ikad pronaći dobru zabavu bilo gdje, na nekim mjestima je jednostavno bolje, piše enjoytravel.com.

Ovaj portal objavio je listu gradova gdje je najbolje dočekati 2023. godinu, a među 25 gradova našlo se i Sarajevo.

Enjoytravel opisuje glavni grad BiH kao "epicentar dočeka Nove godine na Balkanu, gdje se održava veliki godišnji koncert."

- Sarajevo je epicentar proslave Nove godine na Balkanu, s velikim koncertom. Hiljade ljudi preplave centar grada zbog zabave, a program se održava nekoliko dana prije nego što vatromet ukrasi nebo u ponoć. Ako ne volite čekati vani na hladnoći, u Narodnom pozorištu Sarajevo izvodi se prekrasan koncert i večer možete provesti na luksuznoj gala večeri, navodi se u tekstu.

Na ovoj listi iz regiona je još samo Budva.


(Admir O.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana