28.2.2023. 8:42
Ana iz Kreševa u Njemačkoj renata privatne avione: Ako trebate privatni let, znate kome se trebate obratiti
Učenje i usavršavanje njemačkog jezika Ani Kožul bilo je odskočna daska kako bi se okušala u poslu koji ju je oduvijek privlačio.

Avioni i zrakoplovstvo uvijek su me privlačili, tako da sam odlučila da moj korak naprijed bude baš u tom smjeru. Prva pozicija na kojoj sam radila bio je “check in”. Nakon godinu dana rada upisala sam stručnu školu za menadžerstvo u zrakoplovstvu (Servicekauffrau im Luftverkher).

U isto vrijeme sam se školovala i radila te tako stekla potrebno znanje i iskustvo za sljedeću poziciju. Naravno, to ne bi bilo tako jednostavno da iza sebe nisam imala firmu koja mi je to omogućila German Aviation Services – ispričala je za Večernji list BiH Ana,

Ona trenutno radi kao menadžerica za odnose s javnošću te brokerica za iznajmljivanje privatnih letova.

Iako je uspjela radom i učenjem doći do željenog posla, Ana želi napraviti dodatan iskorak te kao brokerica za iznajmljivanje privatnih letova povezati Njemačku, u kojoj živi i radi, s rodnom BiH.

Vjeruje da će, osim ugodnih iskustava s privatnim letovima, iskorak koji planira napraviti otvoriti put jačanju poslovnih veza.

– Moja vizija je proširiti posao izvan Njemačke te uspostaviti poslovne kontakte s našim ljudima u BiH, a gdje to bolje uraditi nego u mom rodnom kraju? Dakle, ako trebate privatni let, znate kome se obratiti. Moj tim i ja organizirat ćemo sve za vas i pobrinuti se da imate najbolje iskustvo putovanja – naglašava Ana Kožul.

Njena poruka mladima u BiH je da ne odustaju od svojih snova i ambicija.

– Svojom pričom želim motivirati naše mlade i pokazati im kako su hrabrost, upornost i jaka želja put do bolje i sigurnije budućnosti – poručila je Ana.

Nakon što je svoj san o uspjehu u željenom zanimanju ostvarila, sada želi rodnom kraju pružiti ruku saradnje na, kako kaže, obostrano zadovoljstvo. Osim poslovnih prilika, otvaranje mogućnosti putovanja privatnim letovima, smatra, otvorit će i novu perspektivu razvoja turističkih potencijala kojima su njeno rodno Kreševo i centralna Bosna, ali i cijela BiH, izuzetno bogati.


(Admir O.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana