10.6.2019. 8:57
Ivana Filipović, kćerka vozača koji je usmrtio dvije djevojčice: Nije lako biti kući i čitati riječi osude i prezira, moj Ivo je uzoran otac
U petak kod Novske u Hrvatskoj desila se stravična saobraćajna nesreća čiji su epilog dvije preminule djevojčice od 14 godina te jedna povrijeđena žena u teškom stanju, koju su reanimirali na licu mjesta, prenosi regionalni mediji.

Nesreća se desila kada se kamion brzinom od 90 na sat zaletio na odmorište. Vozio je 59-godišnji Ivo Filipović i njegova porodica je u potpunom šoku. Povodom toga Filipovićeva kćerka portalu 24sata.hr poslala je pismo u kojem se obratila javnosti.

- Poštovani, moje ime je Ivana Filipović i kći sam vozača koji je skrivio prometnu nesreću kod Novske. Na ovaj način želim izraziti saučešće obiteljima nastradale djece u ime mog oca, majke, sestre i cijele naše obitelji. Neizmjerno nam je žao što se desila ovakva tragedija i ne možemo pronaći prave riječi utjehe kojima se može opisati ta bol. Molim medije da imaju razumijevanja i za nas jer nije lako biti kući i čitati riječi osude i prezira.

Moram dodati i to da je moj tata jedan uzoran otac koji je s kamionom godinama prelazio milione kilometara da bi prehranio našu porodicu, školovao mene i sestru, bez ijedne nezgode. 

Ne znam što mu je bilo, ali sigurno znam da takvo nešto ne bi učinio namjerno. Još jednom, najiskrenije saučešće porodicama djevojčica i molimo za ozdravljenje još dvije mlade djevojke - napisala je Ivana Filipović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana