13.6.2019. 17:50
Kod Beograda kamenovan autobus sa Kosova: Pozivaju se kosovski građani da ne putuju kroz Srbiju
Na autobusu s Kosova razbijeno je vjetrobransko staklo u blizini Beograda, pošto je gađan čvrstim predmetima, niko nije povrijeđen, prenosi portal Gazetaexpress.com.

Kosovsko ministarstvo inostranih poslova izrazilo je duboku zabrinutost zbog napada na autobus koji se dogodio sinoć, i ponovilo poziv građanima Kosova da izbjegavaju putovanje kroz Srbiju.

"Zabrinuti smo zbog napada na sve što se kreće s Kosova kroz tu susjednu zemlju, a ti napadi već pokazuju sve veći potencijal da ugroze živote naših građana", navodi se u odgovoru ministarstva za portal Gazetaexpress.com povodom napada na autobus.

Ministarstvo piše da čeka informacije koje organi bezbjednosti i reda u Srbiji "namjerno odlažu želeći da minimiziraju taj politički motivisani incident".

"Ministarstvo spoljnih poslova je uznemireno činjenicom da institucije Evropske unije ne reaguju ni na jedan od ovih događaja, jer nisu reagovale na kampanju Srbije protiv Kosova i njegovih građana. Ovom prilikom ponovo pozivamo naše građane da maksimalno izbegavaju prolazak kroz tu zemlju koja ne prestaje da njeguje mržnju i napade na Republiku Kosovo", piše kosovsko ministarstvo.

Prije nekoliko dana, kosovsko ministarstvo je pozvalo građane da izbjegavaju putovanje kroz Srbiju jer "Srbija više nije teritorija koja obezbjeđuje minimalnu sigurnost za njihov fizički i pravni integritet, prenosi Beta.


(Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana