25.6.2019. 16:19
Marić: Govorio sam da svi koji umru u BiH se pokopaju u Srebrenici. Mektić je tražio da mi se zabrani...
U emisiji koja je emitovana sinoć, govorilo se o Kosovu i Metohiji, Crnoj Gori, imovini SPC, ali i o događajima u Srebrenici.

Učesnici su bili novinar i nekadašnji glavni i odgovorni urednik NIN-a Slobodan Reljić, publicista i analitičar Srđan Trifković, istoričar Miloš Ković i analitičar Dejan Vuk Stanković.

Gosti su podsjetili da je negiranje događaja u Srebrenici praktično postalo krivično djelo iako nikada do kraja nije utvrđeno šta se tamo dogodilo.

Voditelj Milomir Marić podsjetio da je i sam bio žrtva napada nakon što je izrazio sumnju u ono što se tamo desilo, ali i ono što se dan-danas nastavlja.

- Nekoliko puta sam govorio da ne znamo po kom kriterijumu se ljudi sahranjuju u Srebrenici. Svaki čovjek koji je umro na teritoriji BiH se pokopa tamo. Ne postoji nikakva komisija. Majke Srebrenice su me odmah napale i Dragan Mektić koji je bio ministar bezbjednosti je tražio da mi se zabrani prelazak Drine zbog te izjave - rekao je Marić.

- Meni je zabranjen ulazak u Kanadu zbog istog pitanja - rekao je Trifković.

Taj dio moguće je pogledati na 44. minutu emisije.

(Alen Avdić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana