14.8.2019. 9:37
Gnusni detalji seksualnog zlostavljanja djevojčica u Srbiji: Očuh dodirivao djevojčice, zaprijetio njihovoj majci da će je zapaliti
Šestogodišnjakinja, za koju se sumnja da ju je očuh Ž.Ć. iz sela Melenci u Srbiji seksualno zlostavljao, ispričala je socijalnim radnicima užasavajuće detalje o torturi koju je proživljavala dok majka nije bila kod kuće, objavili su danas srbijanski mediji.

Kako su naveli, detalji ovog slučaja su uznemiravajući i nisu pogodni za maloletne i osjetljive osobe.

Naime, mediji nezvanično saznaju da je policija 9. augusta obavijestila Centar za socijalni rad da je žena Z.R. prijavila Ž.Ć. (42) zbog seksualnog nasilja nad djevojčicama, od kojih je mlađe dijete njegovo. Socijalna služba je preduzela sve aktivnosti u svojoj nadležnosti i dežurni socijalni radnici su izašli na teren. Navodno su uspjeli ostvariti komunikaciju sa starijom djevojčicom, piše beogradski list Kurir. 

- Kroz razgovor stručnjaka s djetetom i pokazivanjem dijelova tijela, šestogodišnjakinja je ispričala kako ju je očuh dodirivao po spolnom organu, što je nju boljelo, pa je plakala i vrištala dozivajući majku, ali bi on to radio kada su bile same s njim kod kuće. Ona je ispričala i da je očuh pred njom i sestrom vadio spolni organ i dodirivao se - ispričao je izvor upućen u slučaj, navodeći kako tu nije kraj već da je djevojčica ispričala i o raznim drugim gnusnim detaljima koji su pratili to seksualno nasilje.

Očuh je, prema svjedočenju djevojčice, navodno nagovarao šestogodišnjakinju da "polomi ikonu na zidu i ubije svoju sestru nožem".

Mediji prenose i kako je majka djevojčica ispričala kako je posumnjala da njen vanbračni suprug zlostavlja kćerke kada je jednog dana ušla u kupatilo i vidjela ga da dodiruje dijete blizu polnog organa.

- Ispričala je da joj je on rekao da ju je brisao poslije kupanja, a kada mu je priprijetila da će ga prijaviti policiji, on ju je, kako je rekla, uhvatio za vrat i prijetio da će je ubiti i zapaliti - dodaje izvor.

Z.R. je također kazala kako ju je suprug maltretirao i psihički i fizički, kao i da joj je prijetio ubistvom. Majka Ž.Ć. navodno je priznala da ju je sin kao mladić, prije 25 godina, silovao.

Centar za socijalni rad procijenio je da postoji visok rizik po njihovu sigurnost, pa ih je smjestio u Sigurnu kuću.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana