14.8.2019. 17:04
Obdukcijski nalaz: Italijanski menadžer umro od ugljenmonoksida
Kako neslužbeno saznaje „Slobodna Dalmacija“, obdukcijski nalaz preminulog italijanskog državljanina Eugenija Vincija potvrdio je sumnje da je on umro zbog udisanja ugljenmonoksida.

Ugljenmonoksid zovu i tihi ubica - to je bezbojni plin, bez mirisa i okusa, ne iritira sluznicu pa žrtve ne mogu na vrijeme reagirati. Zbog toga su smrtne posljedice za one koji su mu izloženi česte.

Simptomi akutnog trovanja su slični gripi. Naime, ugljenmonoksid djeluje na centralni nervni sistem pa izaziva glavobolju, vrtoglavicu, grčeve, a srce ubrzano radi, dok je pritisak povišen.

Može doći i do zatajivanja rada drugih organa poput pluća, bubrega, odumiranja mišića, oštećenja srčanog mišića.

Podsjetimo, na brodu kod Hvara jučer je umro italijanski menadžer Eugenio Vinči (57), a još četiri osobe, od kojih dvoje djece, prebačeno je u bolnicu.

Djeca su u kritičnom stanju, javili su mediji u Hrvatskoj. 

Ranije se sumnjalo na trovanje hranom, ali je to odbačeno. Mediji su ranije javili da se on srušio dok se bio u brodskom kupatilu, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana