12.10.2019. 14:30
Majka djevojke koju je momak izbo: Da se nije ubio ja bih mu presudila
"Zašto je ovo mom detetu moralo da se desi, zašto je monstrum iskasapio mog anđela, moju jedinicu, moj ponos i uzdanicu? Nemam reči da vam opišem kako se osećam, tresem se već dva dana, oči od suza ne mogu da sklopim. Samo da moja Anđela bude dobro, da se oporavi, da zajedno izguramo i ovu veliku nevolju koja nas je zadesila".

Ovo za "Novosti" priča Vera Simić, majka dvadesetdvogodišnje Anđele, koju je u noći između srijede i četvrtka u selu Pečenog kod Kraljeva izbo Aleksandar Todorović (26), a potom se objesio.

Teško ranjenu djevojku, koja je svirepo sedam puta ubodena nožem, najprije su zbrinuli ljekari Hitne pomoći, a potom je operisana u Opštoj bolnici "Studenica" u Kraljevu. Odatle je prevezena u kragujevački Kliničko-bolnički centar.

"Čula sam se telefonom sa ćerkom dok ju je sanitet vozio za Kragujevac. Valjda je i to neki dobar znak da će se uspešno oporaviti. Uplakana, upitala me je: 'Mama, je l' istina da se džukela obesila?'. Kratko sam joj odgovorila da jeste", priča majka Vera i dodaje:

"Njih dvoje se nisu zabavljali, nije ona htela ništa da ima sa njim, ali ju je taj Aleksandar proganjao, ucenjivao je, iznuđivao novac, pretio da će je ubiti. To mi je tek nedavno priznala".

Prema njenim riječima, te kobne noći Anđela joj se telefonom javila nakon završenog posla u jednoj kraljevačkoj igraonici za djecu. Krenula je autobusom za Čukojevac, ali nije stigla do stanice gdje ju je majka čekala.

"Jedan dečko ju je u Kraljevu ispratio na taj poslednji autobus, koji u selo stiže oko 23 sata. Ali u autobusu je, na stanici na kojoj sam je čekala, nije bilo. Možda je izašla ranije, a taj monstrum ju je pratio. Najverovatnije ju je negde usput presreo i nasilno odveo u Pečenog. Nije mi rekla da li je pokušao da je siluje. I dobro je što je sebi presudio, jer da to nije uradio, ja bih to učinila golim rukama", plačući priča Vera Simić.

Dvadesetdvogodišnja Anđela završila je srednju Medicinsku školu u Kraljevu. Potom je, prema Verinim riječima, privremeno radila kao medicinska sestra u ovdašnjoj bolnici, staračkom domu u Vrnjačkoj Banji, Školi za osnovno i srednje obrazovanje djece sa posebnim potrebama, a posljednjih mjeseci i u igraonici za djecu.

"Radila je u igraonici četiri sata za 500 dinara, samo kako bi zaradila neku crkavicu za život. Ja nikakvih prihoda nemam, ostala sam bez posla u propalom 'Kablaru'. U kući živimo Anđela, moj brat Dragan, moja nepokretna majka i ja. Nesreća uvek udara na sirotinju", dodaje Vera gledajući fotografiju svoje kćerke, prenose Novosti. 

"Lekari u Kraljevu su učinili sve da spasu moju Anđelu, hvala im na tome. U Kragujevcu su mi rekli da mogu da dođem da je posetim, samo još ne znam kako ću da odem. Ma, samo da mi ona bude dobro", zaključuje Vera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana