21.11.2019. 21:05
U albanskim udžbenicima Kosovo je u granicama Srbije
Priština je ponovo u šoku, nakon što je bivši albanski premijer, Salji Beriša, objavio da kosovska teritorija nije u granicama Srbije samo na mapi aktuelnog albanskog premijera Edi Rame, već da je i na mapama u udžbenicima za osmi razred.

Nakon što je premijer Edi Rama objavio video u kojem se, između ostalog, vidjela mapa na kojoj je kosovska teritorija u granicama Srbije, Beriša je na svom Facebooku objavio fotografiju knjige “Državljanstvo”, namijenjenoj učenicima osmih razreda, u kojoj se takođe nalazi mapa na kojoj je kosovska teritorija u granicama Srbije.

Inače, Beriša je mapu koju je objavio Rama nazvao “nacionalnom izdajom”.

Video sa “spornom” mapom stajao je na Raminom Facebook profilu duže od pet sati, a nakon kritika iz Prištine, video je preuređen, prenijela je prištinska Gazeta Expres.


(Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana