15.2.2020. 13:24
Vučić: Nisam ni kukavica ni plašljivac, ali sam zamolio Dodika i Cvijanović da sve rade demokratski
Srbiji je najvažniji mir u cijelom regionu rekao je predsjednik te zemlje Aleksandar Vučić nakon današnjeg sastanka s predstavnicima Srba iz zemalja regiona, a kojem su prisustvovali i ministri iz Vlade Srbe te patrijarh srpski Irinej.

On je naveo da Srbija podržava suverenitet i teritorijalni integritet BiH, kao i RS unutar BiH.

- Srbija se nalazi pred političkim iskušenjima u trenucima kada je ekonomski najsnažnija u posljednjih 50 godina. Srbiji je neophodan mir više od svega. Potrebno nam je vrijeme jer ćemo brže ići od svih ostalih da je osnažimo, da imamo više djece. Moramo voditi računa o tome strateški. Možda se javnosti to ne dopada jer bi možda voljeli neka radikalna rješenja - rekao je Vučić, prenosi Avaz. 
Srbijanski predsjednik je naglasio kako on "nije ni kukavica ni plašljivac", te uputio molbu da vode računa da je najveći uspjeh Srbija u tome da se čuva mir, da ima više djece i da ekonomija bude uspješnija.

- Bit ćemo uz svoj narod i to ne dovodimo u pitanje. Ja niti prijetim, niti ucjenjujem, niti igram igre. Moja je samo molba, posebno zbog situacije u BiH, Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović da imaju u vidu interese cjelokupnog našeg naroda i naše zemlje. Razumijem njihovu bojazan i probleme s kojima se suočavaju. Dodik nas je obavijestio da se iza svega krije ideja da se RS uzmu šume, vode, a zatim i vrtići i škole - rekao je Vučić.

Poručio je Srbija poštuje Dejtonski mirovni sporazum, a samim tim suverentitet i integritet Bosne i Hercegovine, ali i RS unutar BiH.



(Lejla Trle) 

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana