25.2.2020. 19:53
Beroš: Ne dolazi u obzir zatvaranje granica zbog koronavirusa
Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš rekao je u utorak u Rimu nakon sastanka s kolegama iz regije da ne dolazi u obzir zatvaranje granica zbog koronavirusa te da je dogovoreno standardiziranje uputa za putovanja iz zemalja pogođenih epidemijom.

Talijanski ministar zdravstva Roberto Speranza u Rimu je s kolegama iz Hrvatske, Francuske, Švicarske, Slovenije i Austrije dogovorio zajedničke mjere protiv širenja koronavirusa. 

 "U ovom trenutku ne dolazi u obzir zatvaranje granica. To ne bi polučilo adekvatne rezultate", rekao je Beroš novinarima po završetku sastanka.

 Ministri su dogovorili standardiziranje uputa za putovanja iz zemalja pogođenih koronavirusom i redovito razmjenjivanje mjera koje se poduzimaju u svakoj zemlji. Raspravljali su o potrebi otkazivanja velikih glazbenih i sportskih događaja. 

 "Odlučivat će se o svakom pojedinačnom slučaju na osnovu epidemiološke situacije i procjene svake pojedine zemlje", rekao je ministar Beroš i dodao kako je Hrvatska kao zemlja predsjedateljica Vijećem EU-a predložila organiziranje redovitih sastanaka sve do okončanja ove situacije. 

 Prijedlog su prihvatili i drugi ministri, a pozdravila ga je i povjerenica Europske komisije za zdravlje Stella Kyriakidou koja je sudjelovala na sastanku. 

 Prema zadnjim podacima u Italiji su ukupno zaražene 283 osobe, a Lombardija je glavno žarište na Apeninskom poluotoku s 212 zaraženih. Preminulo ih je sedmero, šestero u Lombardiji i jedna osoba u Venetu, prenosi Hina. 

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana