25.5.2020. 22:00
Srbija: Planira se uvođenje testova na antitijela na koronavirus
Predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić najavila je u ponedjeljak da se planira uvođenje brzih testova na antitijela, na osnovu kojih će se moći utvrditi je li netko preležao koronavirus.

Brnabić je u izjavi za Televiziju Prva istaknula da cijena još nije utvrđena, ali da bi ti testovi trebalo da koštaju 1.000 ili 1.200 dinara (16 ili 19 maraka), navodeći da država neće ništa zarađivati na njima.

Prema njezinim riječima, u ovom trenutku postoji prošireno testiranje za one koji imaju simptome, one koji rade u kolektivima i za one koji su bili u kontaktu sa zaraženima.

Ona je istaknula da građani koji su dio velikog istraživanja, a u pitanju je 7.000 domaćinstava, neće plaćati testove.

(Fena)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana