26.5.2020. 21:17
Na beogradski aerodrom zabranjeno slijetanje aviona Montenegro Airlinesa
Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije je na osnovu reciprociteta donio mjeru kojom se zabranjuje slijetanje aviona Montenegro Airlinesa na beogradski aerodorom “Nikola Tesla”, saznaje nezvanično Blic.

U obrazloženju ove odluke, u koju je Blic imao uvid, stoji da kako je navedena mjera i dalje na snazi, državljanima Srbije je onemogućen ulazak u Crnu Goru.

“Nasuprot tome, u skladu sa Odlukom o izmjenama i dopunama Odluke o proglašenju bolesti COVID – 19 izazvane virusom SARS-CoV-2 zaraznom bolešću uklonjena su ograničenja za ulazak stranih državljana, uključujući i državljane Crne Gore u Srbiju. Imajući navedeno u vidu, princip reciprociteta u kretanju putnika između dvije države je ozbiljno narušen, što neposredno utiče na reciprocitet u obavljanju redovnog avio-prevoza iz člana 13. stav 1. Pravilnika o izdavanju odobrenja stranom avio – prevozniku za obavljanje međunarodnom javnog avio-prevoza sa Srbijom, i to na štetu avio- prevozilaca registrovanih u Republici Srbiji”, navodi se obrazloženju, prenosi CDM. 

Kako saznaje Blic, na beogradski aerodrom upravo je sletio jedan avion Montenegro Airlinesa sa 115 crnogorskih studenata.

Kako odluka Direktorata važi od sutra, studenti će moći da ostanu u Srbiji.


(Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana