8.7.2020. 22:23
Stefanović pozvao građane Srbije da ne učestvuju u nasilju: Nikakva vozila, vodeni topovi niti pokret policijskih snaga ne ide ka Skupštini
U Beogradu su I večeras velike demontracije nezadovoljnih građana, a na ulicama se ponovo bilježe scene nasilja. Policija baca suzavce, a demonstranti uzvraćaju bakljama I kamenicama. Tim povodom oglasio se I minister unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

U direktnom uključenju za TV Pink Stefanović je pozvao građane da ne učestvuju u nasilju, ističući da policija neće dozvoliti to te da će odgovarati svi koji nekoga napadnu.

“Ozbiljne provokacije prema policiji, gađaju ih bakljama, kamenicama, ali policija mirno stoji”, rekao je Stefanović uprkos scenama kada policija baca suzavce I rastjeruje građane.

On je demantovao informacije pojedinih medija da je policija krenula sa vodenim topovima ka Skupštini.

"To je apsolutno netačna vijest, nikakva vozila, vodeni topovi, niti pokret policijskih snaga ne ide ka Skupštini”, rekao je Stefanović.

On je dodao da ima informacija da kada padne mrak dio demonstranata planira da izvede određene aktivnosti, nemire, ošteti imovinu i ugrozi ljude, ali da nasilje nikome neće biti dozvoljeno.


(Patria)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana