9.7.2020. 21:15
Vučić demonstrantima u Beogradu: Možete samo da me ubijete
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u Parizu, gde večeras treba da se sastane sa francuskim kolegom Emmanuelom Macronom.

Prije susreta sa Makronom, Vučić se osvrnuo na proteste u Beogradu i Srbiji.

-  Mislim da je pozicija Srbije teža zato što je neko gađao policajce kamenicama. Da plačem i da kukam ne mogu - rekao je predsjednik Srbije za TV Pink, prenosi „Kurir".

Upitan da li demonstranti "miniraju" Srbiju po pitanju Kosova, Vučić je odgovorio: 

-To je jedna od opcija, ali svakako da ne žele dobro Srbiji. Jasno je po povicima i po svemu da to nema veze sa koronom, a da ima, bilo bi još gluplje. Svakome je potpuno jasno da žele da se dočepaju vlasti bez izbora.

Demonstracije su počele pod izgovorom policijskog časa, koga ipak neće biti, piše „Kurir“. 

- Volio bih da smo uveli policijski čas, ovako se bojim. Jedino što realno mogu da urade je da me ubiju – rekao je Vučić.


(Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana