10.7.2020. 13:41
Deutsche Welle: Vučić mutirao u Miloševića
Demonstranti u Beogradu i drugim gradovima Srbije imaju dobar razlog da izađu na ulice, jer ih je predsjednik Aleksandar Vučić izdao na izborima 21. juna, ocijenio je u rubrici "Lični stav" urednik u radiju Deutsche Welle Miodrag Šorić.

Prije samo nekoliko sedmica Vučić je ostvario visoku pobjedu na izborima, za koje Šorić kaže da su takozvani, pa sada kontroliše dvije trećine parlamenta.

Tim teže mu sada pada da objasni pozadinu nereda, nezadovoljstvo njegovom vladom. Ili, kako pravi ili izmišljeni “strani agenti”, mogu da upravljaju desetinama hiljada demonstranata u nekoliko gradova, ukazao je Šorić.

Prema njegovom viđenju, Vučić nikoga ne okrivljuje konkretno, ne pominje imena ni države, već “samo širi teorije zavjere, stare komunističke slike neprijatelja”.

Šorić smatra da je Vučić, poput Slobodana Miloševića, “mutirao od komuniste u nacionalistu i sada se pretvara da je demokrata”.

“Od Miloševića je takođe usvojio metode za održavanje na vlasti: progon opozicije, manipulisanje medija, kontrola pravosuđa”, zaključuje Šorić.


(Patria)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana