10.7.2020. 20:42
Beograd: Počelo mirno okupljanje građana, jedna osoba uhapšena
Nekoliko hiljada građana okupilo se večeras na platou ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, na trećem po redu protestu protiv aktuelne vlasti.

Građani, uglavnom mlađi, i dalje pristižu na plato a saobraćaj je obustavljen.

Situacija je trenutno mirna, pojedini građani sjede na pločniku ili na žardinjerama.

Neko od učesnika protesta nose srpske zastave i majice sa natpisom “Radovan Karadžić srpski junak” kao i transparente na kojima piše “Ne smijem ni da se razbolim” i “Novac u zdravstvo a ne u policiju”.

Kako je prenio portal Nova.rs, mladi učesnici protesta dijele papire na kojima su ispisani zahtjevi za ostavke predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, direktora policije Vladimira Rebića ali i zahtjev za prekid pregovora o statusu Kosova i prekid “progona i hapšenja političkih protivnika režima”.

Jedan od učesnika uhapšen je na samom početku protesta u Beogradu ispred Skupštine Srbije jer je dobacivao policajcima, nakon čega su ga policajci u civilu odveli u pravcu Skupštine, javio je “Blic”.

Protesti se održavaju i u Novom Sadu, Zrenjaninu, Nišu, Leskovcu, Pirotu i Vranju.


(Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana