14.8.2020. 21:23
Noćni klub iz Istre poziva na bojkot mjera: Otvaramo u 23 sata i svi ste pozvani!
Od danas noćni klubovi i kafići u Hrvatskoj ne smiju raditi duže od ponoći, ali ima onih koji su se odlučili tome javno usprotiviti i za večeras najavili protestnu akciju.

Vlasnik noćnog kluba Indigo u centru Rijeke najavio je kako će oni svoja vrata otvoriti u 23 sata i raditi cijelu noć, kao i inače, piše portal Fiuman.hr.

"Smatramo da je odluka diskriminatorna te u isto vrijeme i besmislena s obzirom na epidemiološko stanje u PGŽ i Istri koje je dobro, stabilno, nema zabilježenih slučajeva zaraze te se poštuju mjere i upute o prevenciji širenja zaraze.

U prilog nam idu i današnji javni poziv načelnika Kriznog stožera PGŽ Boras-Mandića koji je uputio Nacionalnom stožeru te apel Liste za Rijeku koja traži od stožera posebni tretman za Kvarner i Istru s obzirom na epidemiološko stanje u tim županijama.

Na kraju vas obavještavamo da ćemo se večeras oglušiti na apsurdnu zabranu Nacionalnog stožera te da će noćni klub Indigo raditi unatoč zabrani, te stoga pozivamo sve predstavnike medija kako bi svojim prisustvom posvjedočili pridržavanju svih mogućih mjera zaštite i sprečavanja širenja zaraze kojih se pridržavamo od samog početka ove krize. Klub Indigo svoja vrata otvara od 23 sata, svi ste pozvani", poručuje vlasnik Indiga Zoran Komljenović.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana