26.9.2020. 20:10
Koronavirusom u Srbiji zaražene još 74 osobe
Prema najnovijim podacima, koronavirus je u Srbiji potvrđen kod još 74 osobe, a u posljednja 24 sata nije bilo preminulih. Testirano je 5.513 osoba.

Na respiratorima su 22 pacijenta.

Iako epidemiološki podaci u Srbiji ohrabruju, stručnjaci upozoravaju da se oni brzo mogu promijeniti, prvenstveno zbog nepovoljne situacije u zemljama okruženja. Zbog toga je veoma važno poštovanje svih mjera zaštite, javlja RTS.

Ističu da nema žarišta, već sporadičnih slučajeva zaraze.

Sedam dana od uvođenja nadzora nad povratnicima u Srbiju, test je elektronski popunilo 32.000 građana, a kod 45 je rezultat testa ukazao da postoji sumnja na infekciju i oni su dalje upućeni u covid-ambulante.


(FENA) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana