30.11.2020. 20:10
Plenković pozitivan na koronavirus
Hrvatski premijer Andrej Plenković pozitivan je na koronavirus, potvrdio je u ponedjeljak navečer glasnogovornik Vlade RH Marko Milić.

Slijedom preporuka epidemiologa, predsjednik Vlade RH obavio je u ponedjeljak ponovno testiranje na prisutnost koronavirusa te mu je nalaz pozitivan.

Premijeru Plenkoviću ranije je određena epidemiološka mjera samoizolacije te mu se sada određuje mjera izolacije u trajanju od 10 dana.

Trenutno se osjeća dobro, a svoje aktivnosti i obveze predsjednik Vlade nastavlja obavljati od kuće te će slijediti sve upute liječnika i epidemiologa,izvijestio je premijerov glasnogovornik.

Plenković je završio u samoizolaciji nakon što mu je supruga bila pozitivna na koronavirus, prenosi Hina.

 


(FENA)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana