24.1.2021. 15:30
Milo Đukanović kandidat za predsjednika DPS-a
Predsjedništvo Demokratske partije socijalista jednoglasno je predložilo da kandidat za predsjednika partije bude Milo Đukanović.

U susret 9. Kongresu predloženi su i kandidati za potpredsjednika partije – Ivan Vuković, Nikola Rakočević, Jevto Eraković, Andrija Nikolić, Sanja Damjanović, Abaz Dizdarević, Gordana Rajović i Mirsad Mulić. 

Među kandidatima za potpredsjednika, nema dosadašnjeg zamjenika predsjednika partije Duška Markovića.

– Od ukupno predloženih osam bit će izabrano četiri potpredsjednika. Također, na sjednici je ponovljeno opredjeljenje da se za dvije godine svi predsjednici Općinskih odbora kao i predsjednik Partije biraju neposrednim glasanjem od strane partijskog članstva – saopćeno je iz DPS-a. 

Kako je saopćeno, Predsjedništvo je konstatiralo da “Demokratska partija socijalista ostaje čvrsto posvećena daljoj izgradnji građanske Crne Gore, njenog multietničkog i multikonfesionalnog sklada i evropske budućnost”.

– Samo jedna tako snažna partija, uz spremnost za saradnju sa svim političkim subjektima koji dijele ove vrijednosti i ciljeve, može biti garant njihovog očuvanja i ostvarenja – navedeno je.

(Patria)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana