24.1.2021. 10:33
"Izjava Bakira Izetbegovića govori više o njemu, nego o srpskom narodu. Srbi su dobar narod, Bošnjaci su dobar narod"
Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, izjavio je da će Srbija u naredna 72 sata postati druga zemlja u Evropi i peta u svijetu po stopi vakcinacije protiv koronavirusa.

– Srbija je trenutno četvrta u Evropi po stopi vakcinacije. Vjerujem da ćemo u naredna 72 sata biti čak drugi u Evropi, a za isto vrijeme možemo doći do petog mjesta u svijetu, istakao je Vučić.
 
On je dodao i to da je sada gotovo nemoguće doći do vakcine i da Srbija trenutno dobija manje vakcina od Pfizera nego što je propisano bilateralnim sporazumom, javljaju srbijanski mediji. Isto tako, izrazio je zabrinutost zbog pojave novog soja koronavirusa.

Osim trenutne situacije u vezi s vakcinacijom protiv COVID-19 u Srbiji, on je na zahtjev novinara također prokomentirao jučerašnju izjavu lidera Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića. 

– Nažalost, ta izjava govori više o njemu nego o srpskom narodu. Nikome takve izjave nisu potrebne. Srpski narod je jedan dobar narod baš kao što je i bošnjački narod dobar narod, kratko se osvrnuo Vučić.

(Patria)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana