7.3.2021. 8:13
Vulin pokazao obezglavljena tijela navijača: Ko su žrtve Veljinog klana?
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prikazao je grozne snimke žrtava koje su na najmonstruoznijji i najsuroviji način likvidirali pripadnici kriminalne grupe na čijem čelu su bili Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Ministar Vulin nije rekao o kome se tačno radi, osim da je u jednom slučaju navijač Crvene zvezde, a u drugom navijač Partizana.

Nestao prošle godine

Pretpostavlja se da je na jednoj od užasnih fotografija tijelo Zdravka Radojevića, iz Koteža, inače navijača Crvene zvezde koji je došao u sukob sa klanom Veljka Belivuka. On je jedan od onih čija je sudbina bila nepoznata do hapšenja početkom februara. 

Nestao je prošle godine, a prema dosadašnjim rezultatima istrage on je namamljen u jedan od objekata koje su Belivuk i Miljković koristili kao mučionicu i mjesto za likvidacije.

Snimali video materijal

Pretpostavlja se da je druga žrtva čije obezglavljeno tijelo su snimali osumnjičeni, pripadaju navijaču Partizana Goranu Veličkoviću, članom suparničke navijačke frakcije. On je otet u centru Beograda u Deligradskoj ulici, a i on je prije likvidacije bio mučen, a potom na najsuroviji način ubijen.

Predsjednik Srbije je izjavio da su članovi kriminalne grupe snimali i video materijal da bi te klipove slali suparničkim klanovima, ali i da bi se hvalili svojim zlodelima, prenosi Kurir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana