15.4.2021. 8:38
Za dilanje kokaina terete i direktora vrtića, policija je tajno nadzirala objekt
Devet osoba s područja Zaprešića u Hrvatskoj uhapšeno je tokom prošla dva dana u policijskoj akciji razbijanja skupine trgovaca drogom. Finalizaciji akcije prethodili su višemjesečni tajni izvidi u kojima je policija, uz sudske naloge, koristila mjere tajnoga praćenja, snimanja telefonskih razgovora te je angažirala prikrivene istražitelje koji su fingirali kupce droge, piše Jutarnji list.

Kako doznajemo, uhapšeni  su uglavnom mlađi muškarci, od kojih su neki već bili prijavljivani zbog raspačavanja droge, a ovaj put tereti ih se za trgovanje većom količinom raznih droga, od kokaina, heroina, amfetamina i ekstazija do marihuane i hašiša.

Sudski nalog

Neslužbeno doznajemo da je među uhapšenima i Petar Tešić (42), ravnatelj zaprešićkoga dječjeg vrtića Zvono čiji je osnivač vjerska zajednica Kristova Crkva Zaprešić, a za kojeg istražitelji sumnjaju da je, odlazeći do autobusne stanice preko puta vrtića, dilao kokain. Upravo zbog toga i sam vrtić je policija tajno nadzirala, a nakon Tešićevog hapšenja vrtić je pretražen uz sudski nalog.

- Dosta mi je svega. Neugodno mi je uopće o tome i razgovarati. Petar? On je odrastao čovjek, individua za sebe. Ne mogu roditelji odgovarati za postupke svoje djece, zar ne? Što biste vi da ja vama kažem zapravo? - pitao nas je otac uhićenog ravnatelja vrtića, svjestan da znamo da mu je sin uhapšen i da je u vrtiću policija tražila drogu. Zatim nas je uputio na policiju, ustvrdivši da "policija zna ko je kriv i da njega ništa po tom pitanju ne zanima".

Upad u stan

Inače, na jednom od (pre)ostalih hapšenja u sklopu policijske akcije osumnjičenom M. R. (35) je pozlilo te se za njegov život bore u KB-u Sveti Duh.

Mladićeva majka opisala nam je svoje viđenje intervencije u kući.

- Scene kojima sam svjedočila nisam ni u ratu vidjela, a na ratištu sam provela više od četiri godine. Bila sam u kući, a sin u radionici na gornjoj etaži, gdje izvodi radove. Kad je policija pozvonila, pitali su gdje je sin, rekavši da imaju nalog za pretres i da traže drogu. Rekla sam im da je on u drugom objektu i neka slobodno sve pretraže. Otišli su do tih vrata, nisu čekali da se spustii pa su razbili staklo. Sin je to čuo i spustio se i oni su se odmah bacili na njega. Polegli su ga potrbuške, jedan policajac mu je jašio po leđima dok ga je drugo dvoje držalo za ruke. Vikao je: 'Gušim se. Nemam zraka', a ja sam im govorila da će mi ubiti sina tako - govori majka uhićenog M. R. Dodaje da su mu nakon nekog vremena dopustili da ustane pa je on "oteturao do kućnog dijela, gdje je sjeo na kauč".

- Dala sam mu čaj, a on se počeo gubiti. Bio je crno-blijed u licu i odjednom izgubio svijest. Policajac ga je počeo reanimirati - rekla je.

Neslužbeni podaci

Međutim, prema neslužbenim podacima koje smo čuli iz policije, situacija nije baš bila onakva kako ju je opisala majka, nego su policajci odlučili provaliti vrata nakon što se M. R., vidjevši policiju, zaključao u stan te odbacio drogu u školjku i počeo bježati.

Nakon što su ga svladali, M. R. se smirio te je sjeo na kauč, a majka je rekla da će mu skuhati čaj. Policajci su s njim razgovarali te čekali da počne i pretraga stana, no nakon desetak minuta počeo se odjednom gušiti. Policajci su mu odmah priskočili i sami počeli reanimaciju te su odmah pozvali hitnu pomoć.

Policija sumnja da je možda dio droge progutao te da u tome leži razlog zašto mu je odjednom pozlilo nakon što se već bio pridigao i sjeo na kauč.

Odmah nakon dolaska u bolnicu Sveti Duh, M. R. je pregledan te u besvjesnom stanju odmah odveden na odjel intenzivne njege. Na tijelu mu nisu pronađeni nikakvi tragovi nasilja, a prema prvim nalazima, riječ je o predoziranju kokainom.

Policija: Muškarcu je iznenadno pozlilo

Iz PU zagrebačke su nam potvrdili da su policijski službenici kriminaliteta droga tijekom jučerašnjeg dana na području Zaprešića provodili uhićenja više osoba koje se dovode u svezu s počinjenjem kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a u sklopu čega su uz sudske naloge, provodili i pretrage domova.

  - Tijekom postupanja nad jednim muškarcem su, temeljem čl. 82., 84. st.1 i 85. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, te čl. 127. i 129. i 133. Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika, zbog sprječavanja bijega, uporabljena sredstva prisile - tjelesna snaga i sredstva za vezivanje. Nakon uporabe sredstava prisile, osoba se nije žalila na nikakve ozljede niti tegobe, međutim protekom od oko 10 minuta muškarcu je iznenadno pozlilo. Na mjestu događaja ekipa Hitne medicinske pomoći mu je pružila liječničku pomoć te je potom prevezen u Kliničku bolnicu Sveti Duh, gdje je i zadržan na liječenju. Radi rasvjetljavanja svih okolnosti događaja već je započelo inspiciranje policijskog postupanja kao i izuzimanje relevantne liječničke dokumentacije - odgovorili su nam iz PU zagrebačke, prenosi Jutarnji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana