6.5.2021. 13:32
Haotične gužve u Srbiji za vakcinaciju i 3.000 dinara: Došlo do naguravanja na pokretnim stepenicama
U tržnom centru "Ušće" u Beogradu od jutros je otvoren punkt na kojima se građani mogu vakcinisati proti koronavirusa - bez zakazivanja termina.

Vlada veliko interesovanje za vakcinaciju, a na raspolaganju su 3 vakcine: Sputnjik V, Pfizer i Sinopharm. Građani su počeli pristizati u 7 sati iako vakcinacija zvanično počinje u devet.

Društvenim mrežama kruže snimci ogromnih gužvi u tržnom centru, a na stepenicam je došlo i do naguravanja. Ljudi su masovno pohrlili po svoju dozu vakcine ali i najavljenih 3.000 dinara za vakcinaciju.

Nova.rs navodi da su vaučeri osigurani za prvih 100 vakcinisanih, te je to jedan od mogućih razloga zbog kojih su stvorene gužve.

Akcija će se nastaviti i sutra, te će prvih 50 dobiti vaučer za kupovinu u pojedinim radnjama, dok će prvih 100 vakcinisanih u subotu dobiti poklon pakete kompanija.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana