15.9.2021. 14:39
Dačić otkrio o čemu je razgovarao sa Erdoganom
Predsjednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić kazao je danas kako je jedna od važnijih poruka turskog predsednika Recepa Tayyipa Erdogana da je spreman lično doprinijeti smirivanju tenzija u BiH.

Ivica Dačić je nedavno boravio u službenoj posjeti Turskoj i imao sastanke sa turskim parlamentarcima, ali i turskim predsjednikom i ministrom vanjskih poslova.

Prema njegovim riječima, kapitalni projekat za turskog predsjednika je autoput Beograd – Sarajevo za koji je rekao, kako je prenio Dačić, da od tog projekta neće odustati, kao i da će utjecati na ljude u BiH koji su se “malo bunili” protiv toga, prenoci Blic.

Dačić je za TV Pink kazao da je u Turskoj dogovoreno da se poboljša saradnja parlamenata Srbije i Turske.

Naglasio je da je tokom sastanka sa turskim predsjednikom razgovarao i o predstojećem susretu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i Erdogana u Istanbulu u subotu, ali i da su se saglasili u vezi opredjeljenja za dalji nastavak saradnje dvije zemlje.


(Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana