15.9.2021. 16:31
U Srbiji umrle 32 osobe, novih 7.628 slučajeva zaraze
U Srbiji je u posljednja 24 sata koronavirus potvrđen kod još 7.628 osoba, a preminulo je 32 oboljelih. Od početka pandemije od posljedica zaraze u toj su zemlji preminule 7.633 osobe. Na bolničkom liječenju je 3.621 osoba, a na respiratorima 167 pacijenata.

Broj novooboljelih se za mjesec dana u Srbiji povećao za 10 puta, a nadležni podsjećaju kako će se strože kontrolirati aktualne mjere. 

Kako javlja RTS, nove količine supstance za proizvodnju ruskog cjepiva "Sputnjik" stigle su u Institut "Torlak". Riječ je o 600 litara supstance od kojih će se moći proizvesti oko milijun doza, s tim da će se prve proizvesti već danas.


(FENA) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana