18.9.2021. 17:59
Vučić o sramoćenju Stevandića: Nisam primjetio njegovu pruženu ruku, izvinjavam se tom dobrom čovjeku iz Banjaluke
Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, uputio je danas izvinjenje Nenadu Stevandiću, poslaniku u Parlamentu BiH i predsjedniku Ujedinjene Srpske, zbog toga što se nije rukovao s njim prilikom proslave tzv. Dana srpskog jedinstva 15. septembra.

Svečanost se održavala ispred spomenika Stefanu Nemanji. Tamo su stajali članovi delegacije Republike Srpske, među kojima je bio i Stevandić.

Proslavi, koja je održana Savskom trgu u Beogradu, prisustvovao je državni vrh Srbije i rukovodstvo Republike Srpske. Stevandić je doživio malu neprijatnost kada je ispružio ruku da se rukuje s Vučičem.

U trenutku kad im je prišao predsjednik Srbije, rukovao se sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, predsjednicom RS Željkom Cvijanović i premijerom Radovanom Viškovićem. Međutim, kad je došao red na Nenada Stevandića, Vučić se samo okrenuo.

"Da ne zaboravim da se izvinim gospodinu Stevandiću, jer je neko objavio snimak da sam tobože izbjegao da se rukujem sa njim, a prosto niti sam vidio, samo sam spustio lijevu ruku, izvinjavam se tom dobrom čovjeku iz Banje Luke. Prosto, moj gaf i još jedna greška”, rekao je Vučić.



(Ajdin Balićevac)

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana