28.3.2024. 8:37
Treći dan potrage za djevojčicom Dankom: Otkriveno ko je vozio zeleni "punto"
Djevojčica Danka Ilić (2) iz Bora nestala je u utorak u 13.45 u naselju Banjsko polje, na sebi je u trenutku nestanka imala ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu.

Potraga se nastavlja i danas, a date su posljednje informacije o potrazi za nestalom Dankom.
 
Kako je majka djevojčice odbila poligrafsko ispitivanje, njoj je uzet telefon na vještačenje i svi podaci iz tog telefona značajno bi mogli da doprinesu dalje istrazi. 

Policijske patrole postavljene su i jutros u blizini mjesta gdje je djevojčica nestala, a trenutno nije moguć prolaz dalje, javlja reporter Kurira.

Međutim, s obzirom na okolnosti, policija je pored obavljenih pretraga, između ostalog, u toku jučerašnjeg dana prekontrolisala svaku rizičnu skupinu koja bi se mogla dovesti u vezu sa nestankom djevojčice.

- Policija je ispitala sve koji bi se mogli dovesti u vezu sa nestankom Danke Ilić. Na području Bora, Zaječara i okoline ispitani su alkoholičari, podofili i sve rizične skupine tog tipa, međutim nije pronađen nikakav trag - rekao je izvor za Kurir.

Takođe, kada je riječ o muškarcu koji je upravljao zelenim "puntom" koji je u vrijeme nestanka djevojčice prošao velikom brzinom ulicom gdje se sve izdešavalo, nije mnogo olakšalo potragu.

Kako se saznaje, on je ispitan u policiji kada je ustanovljeno da je u pitanju komšija koji živi nedaleko od kuće ove porodice, s tim da je bio u alkoholisanom stanju, te je vozio velikom brzinom.

Intenzivni rad policije se nastavlja sve dok Danka Ilić ne bude pronađena. Sada je istraga usmjerena u drugom pravcu, a ova tri važna traga mogu dovesti do nestale Danke.

1) Vještačenje mobilnog telefona majke

2) Analiza podataka sa baznih stanica

3) Provjera detalja prijave nestanka male Danke obzirom da se podudara vrijeme njenog nestanka i prolaska vozila.

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana