25.4.2024. 12:59
Tužilaštvo se oglasilo nakon misteriozne smrti brata osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić
Više javno tužilaštvo u Zaječaru u Srbiji, nakon tri dana razmatranja obdukcionog nalaza pokojnog Dalibora Dragijevića iz Zlota, oglasilo se saopćenjem o smrt brata osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić iz Bora.

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

„Nakon prijema obdukcionog zapisnika Instituta za sudsku medicinu Beograd, Više javno tužilaštvo u Zaječaru je podnijelo prijedlog za supstituciju nadležnosti u postupku povodom smrti sada pokojnog Dalibora Dragijevića, u skladu sa Metodologijom za istragu u slučajevima zlostavljanja, iz kojih razloga se nije oglašavalo u vezi slučaja“, saopćilo je tužilaštvo.

Dragijević je bio osumnjičen da je pomogao bratu Dejanu da ukloni tijelo Danke Ilić.

Dejan Dragijević se sumnjiči da je sa kolegom Srđanom Jankovićem, automobilom udario djevojčicu, a potom su je i usmrtili, prenosi nova.rs.

List Radar nedavno je otkrio da je obdukcija pokazala da je Dragijević umro nasilnom smrću, o čemu svjedoče brojne povrede koje je imao na tijelu.

Ipak, policija je u saopćenju navela da je Dragijević umro prirodnom smrću, te da mu je kobnog 6. aprila pozlilo u policijskoj stanici.

Dodali su da je Hitna pomoć po dolasku na lice mjesta mogla samo da konstatuje smrt čovjeka.

Kobnog dana osumnjičeni Dragijević je priveden zbog sumnje da je pomogao bratu da ukloni tijelo djeteta.

Djevojčica je ubijena 26. marta ove godine. Zbog sumnje da su ubili Danku Ilić u pritvoru se nalaze Dejan Dragijević i Srđan Janković. Za pomaganje u zločinu osumnjičen je Dejanov otac Radoslav Dragijević.

Tijelo djeteta do danas nije pronađeno.

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana