6.5.2024. 9:20
Potresna ispovijest ribara koji je pronašao tijelo Almine kćerke: Izgledala je kao lutka. Nakon što sam pregledao vodu telefonom, obavijestio sam policiju
Ribar Safet Hasani, koji je pronašao tijelo devetogodišnje djevojčice, ispričao je za emisiju „Revi” na "Euronews.al" prve trenutke kada je video tijelo tokom pecanja.

- Ugledao sam nešto sumnjivo dok sam pecao, i uz svjetlo mog telefona vidio sam nešto dole na dubini od oko 1 metar. Nisam bio siguran šta je to, izgledala je kao lutka. Nakon što sam pregledao vodu telefonom oko 10 minuta, obavijestio sam policiju - rekao je Hasani.

Nakon što je policija izvadila tijelo iz vode, ustanovila su da je u pitanju dijete. Policija je od sinoć do sada na licu mjesta.
 
- Bilo je oko 21 sat, ali sam obavio poziv sa 15-20 minuta zakašnjenja, jer nisam znao šta je to - dodao je Hasani.

Kako je Blic pisao, Alma i njeno troje djece — dve kćerke starosti 6 i 9 godina i sin (4) — nekoliko sati prije tragičnog čina su izašli u kafić sa Alminom rođakom, gdje su popile kafu a potom se smireno rastale, rođakom ne sluteći kakva tragedija se sprema.

Alma je potom sa svoje troje djece skočila u reku Bojanu, dok je ribar pronašao samo tijelo njene starije kćerke (9), na kom nije bilo tragova nasilja, kako je saopštila policija.

Policija nastavlja potragu za Almom i njeno dvoje mlađe djece, koji su nestali prije 3 dana, a čiji nestanak je prijavio njen suprug Ergis, koji je uhapšen pod optužbom za "nasilje u porodici" i "izazivanje samoubistva", što je on negirao.

- Moj odnos sa suprugom je bio normalan i ja nisam uzrok za takav čin - rekao je Arazi policiji.

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana