21.3.2019. 22:29
Tragična priča: Terorist s Novog Zelanda pobio je cijelu moju porodicu
Tog strašnog dana kada je terorist Brenton Tarant (Tarrant) napao dvije džamije na Novom Zelandu, Mariam Gul (Maryam Gul) izgubila je brata i roditelje te ih više nikada neće vidjeti.
Naime, njen brat i roditelji ubijeni su u spomenutom napadu, piše BBC. Rekla je da je oprostila napadaču i da se nada da će se pokajati za svoje postupke. 
 
- Na ovome svijetu, ja više nemam porodice. No znam da kada nemate nikoga, imate Allaha - rekla je Mariam. 

Njen brat, Zešan (Zeeshan), doselio se na Novi Zeland iz Pakistana prije četiri godine. Ove godine su mu po prvi puta došli u posjet roditelji.

- Oni su sve što imam, cijela moja porodica. Imam samo svoje roditelje i brata. Zato sam se pitala: 'Kako je to moguće? Kako sam ih mogla sve izgubiti u jednom danu, kako nitko od njih nije preživio?'“- kazala je Mariam.

Mariam Gul ispričala je zašto je oprostila ubojici. 

- Prvo sam htjela da ga se oštro kazni. No, onda sam se sjetila proroka. On je oprostio onima koji su ubili njegove rođake. Htjela bih da napadač postane musliman, da se pokaje i da uvidi što je učinio. I da shvati koliko je islam lijep - rekla je.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana