22.3.2019. 11:15
Izbo ženu i kćerku pa autom usmrtio šest pješaka
Kineska policija ubila je muškarca koji je kolima uletio među pješake i usmrtio šest osoba, javila je kineska državna televizija.

Kako prenosi Reuters, muškarac je namjerno uletio u grupu ljudi u gradu Zaojangu, u provinciji Hubej, u centralnom dijelu zemlje, ali je motiv ovog napada za sada nepoznat.

U saopštenju objavljenom preko društvenih mreža lokalne vlasti su navele da je 44-ogodišnji vozač Tsui Lidong nožem izbo suprugu i kćerku u svojoj kući prije nego što je ušao u kola i uletio u pješake, piše Tanjug. 

Najmanje sedam osoba je povrijeđeno, ali njihovo stanje za sada nije poznato.

Agencija podsjeća da je u Kini zapažen rast napada automobilom u posljednjih nekoliko godina.

U septembru prošle godine, najmanje 11 osoba je ubijeno kada je muškarac uletio među pješake na jugu Kine, sveteći se društvu zbog toga što je osuđen za krivična djela.



(Lejla Trle) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana