18.5.2019. 20:03
Neočekivana pobjeda konzervativaca u Australiji
Australijski premijer Scott Morrison proglasio je pobjedu Liberalne partije na današnjim parlamentarnim izborima.

On je rekao da je njegova Vlada ostvarila čudesan rezultat na parlamentarnim izborima, a pobjedu je osvetio pobjedu "tihim Australijancima" koji su ga podržali.

- Oduvijek sam vjerovao u čuda - rekao je Morrison pristalicama Liberalne partije. 

Nakon od više od 70 posto probrojanih glasova, izvjesno je da koaliciona Vlada ostaje na vlasti, iako nije poznato da li će imati čistu većinu.

Također, moguće je da konačni rezultati neće biti poznati ovog vikenda.

Rezultati izbora razlikuju se od predizbornih anketa, prema kojima su laburisti imali značajnu prednost.

Partije članice konzervativne Vlade osvojile su do sada 74 mjesta, od 76 koliko joj treba da bi imala većinu, a laburisti 65, saopćila je Australijska izborna komisija.

Vođa opozicionih laburista Bill Shorten priznao je poraz na parlamentarnim izborima, javlja BBC.


(SRNA/Amila Alijagić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana