20.5.2019. 8:33
Trump zaprijetio Iranu uništenjem ako napadne američke interese
Američki predsjednik Donald Trump je u nedjelju zaprijetio Iranu uništenjem ako napadne američke interese.

"Ako se Iran želi tući, bit zaprijetio Iranu uništenjem će to službeno kraj Irana. Više se nikad neće prijetiti Sjedinjenim Državama", objavio je Trump na Twitteru. 

Trump je  okrivio bivšeg predsjednika Baracka Obamu što je dopustio Iranu da postane "najveći državni sponzor terorizma u svijetu".

"Hvala Bogu da imamo predsjednika koji će im se suprotstaviti umjesto da im dostavlja palete gotovine", napisao je Trupm, prenosi AFP.

Napetost između Washingtona i Teherana je naglo porasla kad je SAD objavio da u Perzijski zaliv šalje nosač aviona Abraham Lincoln i bombardere B-52, opravdavajući taj potez iranskom "prijetnjom".


(Fena/Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana