20.5.2019. 8:57
U autobuskoj nesreći kod Leipziga poginula jedna žena, 60 osoba ozlijeđeno
Jedna žena je poginula a više od šezdeset je ozlijeđeno, među kojima sedmero teško, u nedjelju u autobuskoj nesreći blizu Leipziga, na istoku Njemačke, saopćila je policija.

Nesreća se dogodila u nedjelju predvečer na autocesti A9 blizu Leipziga iz još neutvrđenog razloga, rekao je glasnogovornik mjesne policije. U autobusu je bilo 75 osoba.

Policija sumnja da je uzrok nesreće to što je vozač zaspao za volanom autobusa.

Jutros je završen uviđaj, uklanjanje prevrnutog autobusa i čišćenjem mjesta nesreće. Nakon nešto manje od dvanaest sati autocesta je ponovno puštena u redovni promet, prenosi Berliner Morgenpost.

Autobus kompanije  Flixbus vozio je u pravcu Muenchena, a fotografije nakon nesreće pokazuju potpuno uništen autobus prevrnut  na bok.


(Fena/Admir Oručević)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

VIJESTI
Source.ba-sva prava pridržana